NorrköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Kraftig brand på återvinningsföretag

På söndagskvällen fick SOS Alarm flera samtal om brand och kraftig rökutveckling från ett återvinningsföretag på Kommendantvägen i Norrköping.

Larmet inkom vid 23.15-tiden. Räddningstjänst från flera stationer samt ambulans och polis skickades till platsen. Vid framkomst möttes man av höga lågor från skräphögar med pallar, ris, bråte och plast. Branden hade även börjat sprida sig till träden utanför området.

FOTO: LÄSARBILD

Strax före midnatt meddelade räddningstjänsten att branden ännu inte var helt under kontroll och att mycket rök drar in över Norrköping. En halvtimme senare hade brandmännen branden under kontroll och risken för spridning var undanröjd.

Skräphögen kommer att få brinna upp under kontrollerade former och det kommer att ryka under hela natten. Röklukt kan komma att kännas i delar av stan.

Hur branden startat är är inte känt.

Relaterade artiklar

Back to top button