LinköpingNorrköpingNotiserÖstergötland

Sexåring försvann i Navestad – hittades i Linköping

Under fredagsförmiddagen fick polisen samtal om en försvunnen sexåring i Norrköping.

En pojke hade försvunnit till fots från sin hemadress i Navestad vid niotiden. Efter att ha sökt i närområdet utan resultat kontaktade polisen väktare och lokaltrafiken för att hjälpa till att hålla utkik.

Det visade sig senare att han hade åkt spårvagn och pendeltåg för att ta sig till Linköping.

Vid 12.30-tiden lyckades pojkens mamma lyckades få kontakt med honom via videosamtal på en surfplatta han hade med sig. Han befann sig då vid ett café nära hotellet vid Tullbron. Personer på caféet reagerade på att pojken verkade vilsen. De tog över samtalet med mamman och fick klart för sig vad som hade hänt. Strax därpå kom polisen och hämtade upp pojken för att köra honom hem till Norrköping.

Polisen misstänker inget brott i samband med försvinnandet och har nu lämnat ärendet vidare till socialtjänsten.

Relaterade artiklar

Back to top button