NorrköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Sveriges bästa svetsutbildning finns i Norrköping

Svetskommissionen har utsett Bråvallagymnasiets svetsutbildning till Sveriges bästa IW-utbildning, internationell svetsutbildning, skriver Norrköpings kommun i ett pressmeddelande på fredagen.

– Vi är väldigt glada och stolta över utmärkelsen. Skolan har investerat i ny maskinpark och flyttat in i nya lokaler vilket underlättar och gör utbildningen mer värdefull för våra drivna elever, säger Kristian Weidenstrauch, kursansvarig.

Svetskommissionen är en teknisk branschorganisation för fogande industri som jobbar med standardisering, forskning och utbildning. I deras motivering står bland annat:
Bråvallagymnasiet är en kreativ och modern skola utrustad med den senaste tekniken. Skolan deltar frekvent och framgångsrikt i yrkestävlingar, till exempel yrkes-SM. De arbetar effektivt med sina APL-samordnare för att samtliga elever ska få ett arbetsplatsförlagt lärande med hög kvalitet.

– En sådan här utmärkelse är ett bra kvitto på att den svetsutbildning Bråvallagymnasiet erbjuder innehåller de delar som behövs för att eleverna ska få en bred grund med goda förutsättningar till jobb direkt efter avslutad utbildning. Många svetsutbildningar kämpar idag med lågt söktryck, och det gör mig stolt att Bråvallagymnasiets svetsutbildning nu utmärker sig på nationellt plan, säger Kikki Liljeblad (S), ordförande i utbildningsnämnden.

Efterfrågan på internationella svetsare är mycket stor i hela landet och av de tre senaste årskullarna som gått ut svetsprogrammet på Bråvallagymnasiet så har ungefär 90 procent fått jobb inom yrket.

Relaterade artiklar

Back to top button