4.1 C
Norrköping
tisdag, april 13, 2021

Flera bränder i city – polisen misstänker samma gärningsperson

Under söndagsförmiddagen har det inkommit tre larm om mindre bränder i centrala Norrköping.

Klockan 09:27 Brand i papperskorg utomhus på Repslagaregatan och därefter klockan 09:39 Brand i papperskorg utomhus på Dalsgatan. Sedan 09:49 Brand i postfack i trapphus samt i sopkärl i ett fristående soprum på Campus Fenix på Södra promenaden.

Bränderna har släckts antingen av privatpersoner eller av räddningstjänst och det har inte förelegat någon spridningsrisk vid någon av bränderna. Ingen person har kommit till skada. Då bränderna skett relativt nära varandra i avstånd och i tid misstänker polisen att bränderna är anlagda och det går inte att utesluta att det kan vara samma person eller personer som gjort det.

Anmälningar om skadegörelse genom brand är upprättade för alla tre platserna. 

Polisen har fått ett vagt signalement på en person som har setts i anslutning till en av bränderna men då signalementet är så vagt och stämmer in på många personer väljer polisen att inte gå ut med det. Polisen har sökt efter gärningspersonen eller personerna men ännu finns det ingen misstänkt. 

– Det är rimligt att tro att de här bränderna har startas av samma person och därför hänger ihop. På samma sätt som bräderna i Söderköping hänger ihop. Om dessa sedan har något att göra med varandra återstår att utreda, berättar Åsa Willsund, presstalesperson hos polisen.

Har du uppgifter att lämna om bränderna? Kontakta polisen via telefon 114 14.

Uppdatering
Vid 14.40-tiden inkom nytt larm om misstänkt brand på Campus Fenix. Flera inringare kände röklukt och ett automatiskt brandlarm hade löst ut. Det visade sig vara en brand i en korridor som snabbt kunde släckas.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Tidigt på söndagsmorgonen fick SOS Alarm samtal om en brand på Hangargatan på Bråvalla...
Tidigt på torsdagsmorgonen larmades räddningstjänst och polis om bilbrand på Idrottsgatan i Norrköping. Larmet inkom...
På måndagskvällen larmades räddningstjänst och polis om bilbrand vid krematoret i Norrköping. Larmet inkom till...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
mulet
4.1 ° C
4.4 °
4 °
70 %
4.6kmh
90 %
tis
3 °
ons
8 °
tor
10 °
fre
12 °
lör
13 °