4.1 C
Norrköping
tisdag, april 13, 2021

Fiskare tvingades av isen

På söndagen gav sig två fiskare ut på Bråviken nära Getå utanför Norrköping för att fiska strömming.

Under dagen har det varit över tio plusgrader vilket gjort isen svagare och där de båda fiskarna hade gått ut på isen var det nu öppet vatten. Strax före klockan 16 slog oroliga förbipasserande larm till SOS Alarm. Räddningstjänsten larmades först till platsen, men eftersom fiskarna inte var i någon omedelbar fara så åkte dom aldrig fram.

Sjö- och flygräddningscentralen tog kontakt med ett fartyg i närheten som fick visuell kontakt med fiskarna och även dom gjorde bedömningen att det inte var någon omedelbar fara.

En polispatrull skickades till platsen för att försöka få kontakt med fiskarna. Med hjälp av ljud- och ljussignaler fick de till slut deras uppmärksamhet och snart hade de packat ihop sin utrustning och begav sig mot land. När de skulle gå av isen så bar den inte längre där de från början hade gått ut. Ett par hundra meter bort, vid Norrköpings Windsurfing club, kunde de med hjälp av brädor ta sig upp på land.

Det varma vädret har gjort isarna mycket osäkra och rekommendationen är att inte ge sig ut på isen alls. Under veckan som gått har sju personer avlidit i olyckor där isen brustit på olika platser i Sverige.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

Föregående artikelKvinna rånad i Ektorp
Nästa artikelMisstänkt drograttfylla

RELATERADE ARTIKLAR

Strax före klockan 14 larmades räddningstjänst och polis om båtolycka vid småbåtshamnen i Lindö...
Under de kommande veckorna kan det lukta rök i Kolmården och Norrköping.  Orsaken är att...
Riksdagsledamoten och centerpolitikern Magnus Ek har ställt en skriftlig fråga till infrastrukturminister Tomas Eneroth...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
mulet
4.1 ° C
4.4 °
4 °
70 %
4.6kmh
90 %
tis
3 °
ons
8 °
tor
10 °
fre
12 °
lör
13 °