NorrköpingNotiserÖstergötland

Biltjuv greps i Nordantill

Det var vid 18-tiden som polisen larmades om en bilstöld i Skärblacka utanför Norrköping.

Anmälaren hade gått in på en mack för att köpa semlor och lämnat nycklarna kvar i bilen. När anmälaren sedan kom ut var bilen borta.

Via GPS kunde bilens position följas och man kunde spåra fordonet till en gata i området Nordantill.

Ett stort polispådrag larmades till platsen och snart kunde en man i 30-årsåldern gripas som misstänkt för bilstölden. Utöver tillgrepp av fortskaffningsmedel är han också misstänkt för grov vårdslöshet i trafik samt grov olovlig körning.

Uppdatering:

I samband med förföljandet kolliderade en polispatrull med en bilist från allmänheten. Föraren där, en man i 30-årsåldern, klarade sig oskadd och fick skjuts hem. Hans bil bärgades från platsen. Polispatrullen klarade sig också utan skador. 

Relaterade artiklar

Back to top button