1.3 C
Norrköping
tisdag, mars 2, 2021

Människorov eller inte – polisen utreder falsklarm

Polisen Region öst har inlett en förundersökning gällande människorov samt synnerligen grov misshandel efter att en anmälare hört av sig till polisen och velat anmäla detta. Nu ifrågasätter polisen vad som egentligen hänt.

Polisen har arbetat intensivt med det här ärendet under lördagen och söndagen. Åklagare och polis anser att det har framkommit uppgifter i utredningen som gör att man kan ifrågasätta vad som egentligen har hänt. 

Förundersökningen om människorov och synnerligen grov misshandel pågår fortfarande men ännu en misstanke har lagts till och utreds nämligen falsklarm.

Detta har hänt:

Igår, lördag, tog polisen emot en anmälan gällande människorov. En person kontaktade polisen och berättade att en man verkade ha förts bort mot sin vilja och skulle ha misshandlats. Det var oklart var mannen skulle befinna sig. Polisen påbörjade då ett arbete med att söka efter mannen.

Under kvällen fick polisen kontakt med mannen som då befann sig hos anhöriga på en mindre ort i Östergötlands län. Polisen åkte till platsen för att prata med honom och även ambulans kallades till platsen. Mannen kontrollerades av ambulanspersonal men behövde inte följa med till sjukhus för vård.

En vanlig påföljd för falsklarm är böter men det kan även ge fängelse, berättar Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen.

Falsklarm – så funkar det:

Falskt larm kan man dömas till om man ”genom oriktig uppgift att det föreligger fara för en eller flera människors liv eller hälsa eller för omfattande förstörelse av egendom föranleder onödig säkerhetsåtgärd”.

För brott av normalgrad är straffskalan högst ett års fängelse. 

För brott som bedöms som grovt riskerar man sex månader till fyra års fängelse. Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Strax efter klockan 18 larmades polisen om ett personrån på Hantverkaregatan i Norrköping. En kvinna...
Det var stökigt på en adress i Ljura under måndagskvällen. När polisen kom på...
Strax före klockan 18 fick polisen flera samtal om bråk på Drottninggatan i centrala...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
klar himmel
1.3 ° C
2 °
1 °
86 %
3.6kmh
2 %
tis
11 °
ons
5 °
tor
3 °
fre
2 °
lör
5 °