NorrköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Försökte smita från polisen – krockade med buss

Vid 16.40-tiden larmades räddningsenheter till en trafikolycka på Nygatan i Norrköping.

Enligt larmet skulle en bilist ha kört in i sidan på en buss nära Stortorget. Olyckan hade föregåtts av att polisen skulle stoppa och kontrollera en bilist. Bilisten ville dock inte låta sig stoppas utan försökte istället köra ifrån patrullen. Någon längre biljakt hann det inte att bli eftersom föraren krockade med en buss.

Föraren, en man i 20-årsåldern, försökte att springa från olycksplatsen, men fångades in av en polispatrull. Han fick följa med till polisstationen för förhör och är nu misstänkt för grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik samt smitning från trafikolycka.

Under olycksplatsarbetet rådde begränsad framkomlighet och linje 2 fick köra via Drottninggatan.

Relaterade artiklar

Back to top button