-0.4 C
Norrköping
fredag, maj 7, 2021

Tina Enström prisas för sin nyhetsbevakning under pandemin

Publicistklubbens östra krets har tilldelat journalisten Tina Enström, som arbetar vid SVT Nyheter Öst, utmärkelsen 2020 års Guldslev.

Hon får priset för sin nyskapande bevakning av en undersköterskas arbete under pandemin. Det var en enig jury som utsåg Tina Enström till pristagare och styrelsen motiverar sitt val så här:

”När behovet av insyn är som störst och dörrarna till vården som mest stängda, hittar Tina Enström en ny väg för att skildra en undersköterskas corona-vardag. Med mobilen som verktyg och en yrkesperson som berättarröst, utmanar Tina Enström journalistikens traditionella arbetssätt och publicistik. Anslaget är en påminnelse om kraften i medskapande journalistik och visar på både kreativitet och mod.”

–  Pandemin har på många sätt försvårat också för journalistiken men Tina Enström gav sig inte utan hittade ett nytt kreativt arbetssätt att ge publiken insyn i vad som händer inom sjukvården. Resultatet blev ett starkt och nära tidsdokument som kommer att leva länge, berättar Sofie Lycksell, ordförande i Publicistklubbens östra krets.

  • Utmärkelsen Guldsleven delas årligen ut av Publicistklubbens östra krets till ett jobb som på något vis varit en braständare för debatt eller på annat vis varit journalistiskt utmanande.
  • Det kan bestå av ett avslöjande, en kartläggning, en innovation, ett nytt arbetssätt eller en berättelse.
  • I Publicistklubbens östra krets ingår Kalmar, Jönköpings, Östergötlands och Gotlands län.
  • Publicistklubbens medlemmar nominerar bidrag till utmärkelsen.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

I sommar blir både Repslagaregatan och Olai Kyrkogata gågator. Satsningen sker i samverkan mellan...
Vid 20-tiden på tisdagskvällen larmades räddningsenheter till en lastbilsolycka på riksväg 55 nära Simonstorp...
Polis larmades, under tidig tisdagsmorgon, till resecentrum i Norrköping. En man skulle ha...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
lätt molnighet
-0.4 ° C
0 °
-1 °
93 %
0.5kmh
20 %
fre
9 °
lör
13 °
sön
13 °
mån
24 °
tis
17 °