NorrköpingNyheterÖstergötland

Kvinna häktad misstänkt för dråp

Under fredagen hölls häktningsförhandlingar mot den kvinna som sedan i tisdags suttit anhållen misstänkt för mord.

Det var natten mot tisdagen som en man i 60-årsåldern hittades mycket svårt skadad efter ett lägenhetsbråk i Ljura. Han fördes till sjukhus, men avled senare av sina skador. Enligt uppgifter till P4 Östergötland ska han ha blivit knivmördad.

En kvinna i 55-årsåldern greps i anslutning till brottsplatsen och anhölls senare misstänkt för mord. Idag hölls häktningsförhandlingar och Norrköpings tingsrätt valde att häkta henne på sannolika skäl misstänkt för dråp.

– Förundersökningen fortsätter nu med nya förhör med vittnen som bor i närområdet och fortsatt kriminalteknisk undersökning. Av stor betydelse för utredningen är också den obduktion av den avlidna som utförs av rättsläkare under nästa vecka. Tillsammans kommer dessa utredningsåtgärder att vara viktiga pusselbitar för oss i att få klarhet vad som hände och vad som orsakade att mannen avlidit, förklarar Torsten Angervåg, som leder förundersökningen vid Åklagarkammaren i Norrköping.

Åtal ska vara väckt senast fredagen den 22 januari.

Relaterade artiklar

Back to top button