KulturLinköpingNorrköpingNyheter

Se SON göra en Gyllene livesändning

Norrköpings Symfoniorkesters, SON, konsert Gyllene upptakt på trettondagen var planerad att bli premiär för direktsändning från De Geerhallen. Men med skärpning av de restriktioner som gäller för att minska smittspridning satte stopp för detta.

Men en Gyllene upptakt blir det i alla fall och nu bjuder SON istället på en festkonsert med musik som spelades in i De Geerhallen strax före jul. Populära Trio de Lyx spelar wienermusik och jazz och dessutom blir det godbitar ur höstens repertoar, som Skrattarian ur Läderlappen med sopranen Emmi Christensson, Nielsens Dimman lättar med Laura Michelin flöjt och Delphine Constantin Reznik harpa, Rimskij-Korsakovs Humlans flykt med ensemblen Violartet och mycket annat. Chefdirigent Karl-Heinz Steffens finns också med i programmet från en inspelad konsert.

Denna inspelade Gyllene upptakt sänds på SONs digitala scen med start kl 17.00 onsdagen den 6 januari och kan ses fram till 5 februari. Det är kostnadsfritt att ta del av konserten och länk finns på SONs hemsida.

Back to top button