9.9 C
Norrköping
fredag, april 16, 2021

Arbis begär sig i konkurs

På torsdagen meddelade Arbis att dom begär sig själva i konkurs. Detta på grund av coronapandemin som lett till att verksamheten i princip har legat nere sedan i mars.

– Det är ett tungt beslut. Vi har gjort allt vi kunnat för att rädda företaget men tvingas nu konstatera att pandemin har besegrat oss. Samtidigt är jag glad och stolt över vad vi byggt upp under dessa fem år, säger Carl Wernhoff, företagets VD, i ett pressmeddelande.

John Söderström, företagets nöjesansvarige, fortsätter: “Arbis har som konserthus gjort sig ett namn i hela Sverige och har för många artister blivit ett självklart turnéstopp. Vi har också hunnit arrangera mer än 200 nattklubbskvällar och många andra typer av event under de här åren. Utöver det så har vi aktivt jobbat för att lyfta unga artister och kreatörer inom Norrköpings kulturliv. Tiden under corona har varit svår, men samtidigt har vi känt ett fantastiskt stöd från både besökare, samarbetspartners och artister.”

Vad som nu kommer att hända i de anrika lokalerna är ännu inte känt. Fastighetsägaren meddelar att huset antagligen kommer säljas.

“På vårt kontor finns ett fotografi från 1863 där 30 personer ur dåvarande Norrköpings Arbetarförening stolt radat upp sig bakom Arbisteaterns första grundstenar som precis satts i marken. Teatern byggdes av Norrköpingsbor med drömmar och ambitioner – och på samma sätt kom den att drivas, av våra föregångare och nu senast av oss. Det blir känslosamt att lämna fastigheten. Vår förhoppning är att de som tar över den fortsätter låta huset tjäna kulturen i Östergötland” avslutar Carl Wernhoff.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Norrköpings egen popsmed John Daniel ligger inte på latsidan utan släpper nu ännu en...
Strax efter klockan 20 på onsdagskvällen inkom larm till polisen om bråk på Eriklundsplan...
Det var vid åttatiden på tisdagsmorgonen som larm inkom om påkörd person på Norra...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
mulet
9.9 ° C
11.1 °
9 °
40 %
4.1kmh
90 %
fre
9 °
lör
14 °
sön
13 °
mån
14 °
tis
12 °