NorrköpingNyheterÖstergötland

Kraschade av vägen efter biljakt

Det var strax före klockan 19 som räddningstjänst och ambulans larmades till en våldsam avåkning vid trafikplats Åby norr om Norrköping.

En bilist som polisen hade försökt få stopp på hade i hög hastighet kört genom ett räcke och ner i en slänt. I bilen fanns en kvinna och en hund. Räddningspersonalen tvingades klippa upp bilens tak för att få ut kvinnan ur bilen på ett säkert sätt. Hon fördes sedan med ambulans till sjukhus. Hunden kunde ledas till en av polisbilarna.

Innan olyckan hade polisen först jagat bilisten norrut på E4 och sedan vände hon tillbaka och körde söderut. Föraren ska ha fått flera chanser att stanna. Strax innan avfarten försökte polisen stoppa bilen med spikmatta. Till följd av detta fick en annan bilist punktering och behövde bärgas.

Föraren, en kvinna i 45-årsåldern, är nu misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri samt för att ej ha stannat på polismannens tecken.

Relaterade artiklar

Back to top button