KulturNorrköpingÖstergötland

Norrköping Light Festival har dragit igång

Idag var det premiär för den sjätte upplagan av Norrköping Light Festival.

På grund av den pågående pandemin så blev det ingen festlig invigning. Årets festival genomförs med 45 ljusinstallationer och temat är Tillsammans.

Konstverken kommer att lysa i vintermörkret till och med den sista januari.

Tyska torget har blivit Vintertorget.

Promenadslingan är densamma som tidigare år, men det finns flera installationer utanför slingan. Bland annat vid Spiralenhusen, Hörsalen, Stadstornet, S:t Olai kyrka, skorstenen på Bråvallaverket och Portalen i Hageby.

– I år behöver vi mer än någonsin satsa på digitala och tillgängliga lösningar för att uppleva kultur. Därför har vi lagt extra krut på att göra kartan digital och interaktiv, samt skapa digitala guidningar som är tillgängliga att lyssna på när det passar en själv att gå en promenad. Vi behöver ljuset mer än någonsin! Att vi skapar Norrköping Light Festival tillsammans med Norrköpingsborna känns fint och visar på stolthet för staden för liten och stor, säger Maria Olofsson, projektledare för Norrköping Light Festival.

Mer information om de olika konstverken samt karta över var de finns hittas på kommunens hemsida.

Relaterade artiklar

Back to top button