0.9 C
Norrköping
torsdag, mars 4, 2021

Många brott avslöjades under trafikvecka

Under vecka 46 hade hela Polismyndigheten prioriterat att göra extra kontroller i trafiken för att upptäcka och minska antalet brott på väg. Här är resultatet för Östergötland. Med brott på väg menas alla brott som sker på och i anslutning till väg. Många kriminella använder vägnätet som en del i sin brottsplan. De använder sig av vägen för att ta sig till och från en brottsplats. Därför riktar polisen regelbundet extra uppmärksamhet mot huvudvägnätet som möjliggör snabba förflyttningar genom landet, det vill säga riksvägar och europavägar. Bland annat upptäcks stöldgods vid polisens kontroller, men även vapen och ammunition, narkotika eller efterlysta personer. Trafikveckan i siffror Polisen i Region Öst kontrollerade 1997 fordon och ännu fler personer kopplat till fokusveckan. I samband med kontrollerna har brott upptäckts och utredningar har påbörjats. Resultatet påverkas av bland annat bemanning och prioriterade akuta ärenden. Östergötland Totalt antal fordon: 361 Linköping: 269 Norrköping: 42 Motala: 50 Totalt antal personer: 416 Linköping: 304 Norrköping: 42 Motala: 70 Inre utlänningskontroller: 4 Linköping: 3 Norrköping:0 Motala: 1 Gripna: 3 Linköping: 3 Norrköping: 0 Motala: 0 Efterlysta personer: 2 Linköping: 2 Norröping:0 Motala: 0 Beslag av misstänkt narkotika: 10 Linköping: 5 Norrköping: 1 Motala: 4 Beslag av vapen: 0 Beslag av misstänkt stöldgods: 1 Linköping: 1 Norrköping: 0 Motala: 0 Rattfylleri alkohol: 7 Linköping: 2 Norrköping: 1 Motala: 4 Rattfylleri droger: 7 Linköping: 2 Norrköping: 1 Motala: 4 TAGGARÖstergötlandPolisenTrafikbrott Jerry Prytz

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Natten mot torsdagen larmades räddningstjänsten om brandrök i trapphuset i ett flerfamiljshus på Urbergsgatan...
Det var strax före klockan 15 på onsdagen som polisen fick ett flertal larmsamtal...
Vid 16.30-tiden larmades räddningstjänsten om utsläpp av biogas på en tankstation på Ströbogatan utanför...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
lätt snöfall
0.9 ° C
1 °
0.6 °
64 %
3.6kmh
90 %
tor
4 °
fre
3 °
lör
4 °
sön
2 °
mån
1 °