MotalaNorrköpingNotiserÖstergötland

Många brott avslöjades under trafikvecka

Under vecka 46 hade hela Polismyndigheten prioriterat att göra extra kontroller i trafiken för att upptäcka och minska antalet brott på väg. Här är resultatet för Östergötland.Med brott på väg menas alla brott som sker på och i anslutning till väg. Många kriminella använder vägnätet som en del i sin brottsplan. De använder sig av vägen för att ta sig till och från en brottsplats. Därför riktar polisen regelbundet extra uppmärksamhet mot huvudvägnätet som möjliggör snabba förflyttningar genom landet, det vill säga riksvägar och europavägar.Bland annat upptäcks stöldgods vid polisens kontroller, men även vapen och ammunition, narkotika eller efterlysta personer.Trafikveckan i siffror Polisen i Region Öst kontrollerade 1997 fordon och ännu fler personer kopplat till fokusveckan. I samband med kontrollerna har brott upptäckts och utredningar har påbörjats. Resultatet påverkas av bland annat bemanning och prioriterade akuta ärenden.Östergötland Totalt antal fordon: 361 Linköping: 269 Norrköping: 42 Motala: 50Totalt antal personer: 416 Linköping: 304 Norrköping: 42 Motala: 70Inre utlänningskontroller: 4 Linköping: 3 Norrköping:0 Motala: 1Gripna: 3 Linköping: 3 Norrköping: 0 Motala: 0Efterlysta personer: 2 Linköping: 2 Norröping:0 Motala: 0Beslag av misstänkt narkotika: 10 Linköping: 5 Norrköping: 1 Motala: 4Beslag av vapen: 0Beslag av misstänkt stöldgods: 1 Linköping: 1 Norrköping: 0 Motala: 0Rattfylleri alkohol: 7 Linköping: 2 Norrköping: 1 Motala: 4Rattfylleri droger: 7 Linköping: 2 Norrköping: 1 Motala: 4TAGGARÖstergötlandPolisenTrafikbrottJerry Prytz

Relaterade artiklar

Back to top button