FinspångNyheterÖstergötland

Övergiven pizzeria brann i Finspång

Natten mot måndagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis om en brand på Bävervägen i Finspång.

Enligt larmet, som inkom till SOS Alarm vid halv ett-tiden, skulle det brinna med lågor i en övergiven gammal pizzeria. Det var också vad som mötte brandmännen när dom kom på plats. Räddningstjänsten påbörjade yttre släckning och gick sedan in med rökdykare.

Strax efter klockan ett meddelades att alla synliga lågor var släckta och man kontrollerade glödbränder i fasaden. Under natten kommer räddningstjänsten att hålla byggnaden under bevakning så att branden inte tar sig igen.

Det finns misstankar om att branden kan ha varit anlagd. Initialt rubricerar polisen ärendet som grov skadegörelse, alternativt skadegörelse genom brand. Det ska inte ha varit någon spridningsrisk till andra byggnader.

Relaterade artiklar

Back to top button