NorrköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Äldre par utsatta för grovt bedrägeri – fick taket bortrivet

Det var i tisdags som ett par i 75-årsåldern bosatta i Norsholm utanför Norrköping utsattes för ett grovt bedrägeri. 

De hade fått besök av en man som utgav sig för att komma från kommunen. Mannen uppgav att han hade i uppdrag att besiktiga 70-talshus och blev då insläppt. Under besiktningen hittade mannen “skador” på taket och sa att han hade ett samarbete med en byggfirma som kunde komma och laga skadorna.

Det äldre paret skrev avtal med byggfirman där arbetet skulle kosta hundratusentals kronor. Redan dagen efter var arbetet i gång och halva taket hann rivas innan bedrägeriet uppdagades, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen varnar – fler kan drabbas
Polisen misstänker att fler skulle kunna drabbas och vill därför varna och påminna allmänheten och äldre om att vara kritiska mot okända besökare. Vid besök ska man alltid begära legitimation och försöka att kontrollera den. Ofta finns telefonnummer för kontroll.

Relaterade artiklar

Back to top button