NorrköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Utsläpp i Motala ström

Under söndagen har räddningstjänsten arbetat med ett utsläpp i Motala ström i Norrköping. 

Larmet inkom till SOS Alarm vid 10.40-tiden efter att en oljehinna setts på vattnet bakom campingen på Himmelstalund. Inledningsvis visste man inte vad utsläppet innehöll eller källan till det. Man kunde senare lokalisera utsläppet till en dagvattenledning som går ut i strömmen ett par hundra meter från vattenverket på Strömmasidan.

Utsläppet var ungefär en kilometer långt och sträckte sig från den aktuella dagvattenledningen via Kneippen ner mot Färjaregården. Det rör sig om någon form av petroleumprodukt och räddningstjänsten har lagt ut länsar för att fånga upp det som läckt ut.

Vid 15.20-tiden hade källan till utsläppet hittats. Det visade sig att någon eller några hade tömt olja i två brunnar.

Polisen har inlett en utredning om miljöbrott.

Relaterade artiklar

Back to top button