6.4 C
Norrköping
fredag, oktober 23, 2020

Inbrottstjuv greps efter biljakt

Strax före midnatt utsattes Handlarn i Kimstad utanför Norrköping för inbrott. 

Gärningsmännen hade krossat ett fönster och tagit sig in i butiken. Där kom dom över tobaksvaror och växelpengar. Efter inbrottet försvann dom från platsen i två bilar. Butiken har delat en övervakningsfilm på sin facebooksida där man kan se hur inbrottet gick till och vilken skada gärningsmännen orsakade.


Senare under natten, klockan 02.31, larmades polisen om ännu ett inbrott. Denna gång i en klädaffär vid Kanalhamnen i Söderköping. Även denna gång lämnade gärningsmännen platsen i två bilar.

Ungefär 40 minuter efter larmet fick polisen syn på bilarna och lyckades få stopp på en av dem. Två män i 20-årsåldern greps och bilen togs i beslag. De båda männen anhölls senare av åklagare.

Den andra bilen vägrade stanna och ett efterföljande inleddes. Vid Söderköpings golfklubb körde bilen av vägen och kraschade in i ett träd. Ambulans tillkallades och föraren, en 17-årig kille som saknade körkort, fördes till sjukhus för kontroll.

Händer det något där du är? Tipsa oss!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

En polisbil fick en sten kastad mot sig så att framrutan splittrades vid 16.30-tiden...
Polisen skulle under sen söndagskväll stoppa och kontrollera en bil på Fiskebyvägen i Norrköping,...
Polis beordrades, strax efter klockan 01.00 natten mot torsdag, till området Nordantill i Norrköping...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
molnigt
6.4 ° C
7 °
6 °
87 %
5.1kmh
75 %
fre
7 °
lör
12 °
sön
13 °
mån
11 °
tis
11 °