1.9 C
Norrköping
söndag, mars 7, 2021

Mord eller dråp – idag avslutades rättegången mot Daniel Nyqvist

Vid lunchtid idag fick dubbelmordet på Åsgatan i oktober 2004 delvis sin upplösning i och med att den nu är slut. Dom faller torsdagen den förste oktober.  Det kan verka som juridiska hårklyverier men det finns några viktiga skillnader mot hur man resonerar kring Daniel Nordqvist och om han ska dömas för mord eller dråp. I ena ringhörnan har vi kammaråklagare Britt-Louise Viklund som anser att Daniel Nyqvist ska dömas för två fall av mord och sluten vård. Medan Daniel Nyqvists försvarsadvokaten Johan Ritzer anser att påföljden bör vara rättspsykiatrisk vård men menar att omständigheterna är så förmildrande att gärningarna borde bedömas som dråp. Det både försvaret och åklagaren är överens om är att det är Daniel Nyqvist som är skyldig till de det 16 år gamla dubbelmordet.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Just nu pågår inspelningar av Netflix nya svenska originalserie ”Den osannolika mördaren”. Serien är baserad...
Under fredagen hölls häktningsförhandlingar mot den kvinna som sedan i tisdags suttit anhållen misstänkt...
Det var strax efter klockan ett på måndagsnatten som polisen larmades till Ljura där...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
lätt molnighet
1.9 ° C
3 °
0.6 °
35 %
8.2kmh
20 %
sön
2 °
mån
2 °
tis
4 °
ons
-0 °
tor
5 °