-0.8 C
Norrköping
måndag, april 19, 2021

Ny tingsrätt och bostadshus ska byggas vid Packhusrondellen

Om ett år planeras byggstart för Norrköpings nya tingsrätt som ska ligga i kvarteret Skepparen vid Packhusrondellen.  Innan bygget sätter igång får Norrköpingsborna möjlighet att tycka till om detaljplanen som nu är ute på samråd. Fram till den 15 oktober kan allmänheten lämna synpunkter på byggplanerna. Planförslaget innebär att det byggs en ny tingsrätt mot Norra promenaden och ett nytt bostadskvarter och ett mobilitetshus med parkeringsplatser för både cyklar och bilar närmast Comfort hotell. – Platsen har ett mycket strategiskt läge, det är centralt med enkelt gångavstånd till både dagens och framtidens centralstation. Dessutom väntar utvecklingen av Inre hamnen på andra sidan Packhusgatan, säger Emma Wester, planarkitekt på samhällsbyggnadskontoret.
Idag används ytan för bilparkering.

Idag används ytan för bilparkering, både för personalen på arbetsplatserna i närheten och som pendlarparkering. I och med bygget kommer markparkeringen att försvinna. I planerna finns istället ett mobilitetshus som kan rymma mellan 250-400 bilparkeringsplatser, men även bilpool, cykelparkering, cykelverkstad med mera.

– Det centrala läget nära resecentrum gör att många som bor och arbetar här kan cykla eller åka kollektivt. Men behovet av parkering kommer fortfarande att finnas, både för de nya verksamheterna som tillkommer och för dem som parkerar här idag, säger säger Emma Wester, planarkitekt på samhällsbyggnadskontoret.

Mer information finns på kommunens hemsida.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Det var vid åttatiden på tisdagsmorgonen som larm inkom om påkörd person på Norra...
Strax före klockan 17 inkom larm om trafikolycka på Norra Promenaden i Norrköping. Räddningstjänst, ambulans...
På lördagsförmiddagen upptäcktes en vattenläcka på Norra Promenaden i Norrköping. I höjd med centralstationen trycktes...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
lätt molnighet
-0.8 ° C
0.6 °
-2 °
80 %
2.1kmh
20 %
mån
15 °
tis
16 °
ons
12 °
tor
4 °
fre
7 °