CoronaNorrköpingNotiserÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Polisen varnar för ny bedrägerimetod

Under gårdagen fick polisen samtal från en äldre kvinna i Norrköping som hade blivit utsatt för ett kontokortsbedrägeri. Bedragarna har använt sig en specifik metod som polisen nu vill varna för.

Kvinnan, som är i 90-årsåldern, hade blivit kontaktad på sin hemtelefon av en man som uppgav att han ringde från hennes bank. Bedragaren sa att banken i Corona-tider erbjöd en särskild service där man gör hembesök för att byta ut kontokort. Hon informerades om att en kvinna från banken skulle komma hem till henne för att ta med hennes gamla bankkort och sedan komma tillbaka med ett nytt.

Snart kom en kvinna hem till henne. Kvinnan uppvisade en trovärdig legitimation märkt med bankens namn och fick med sig kvinnans bankkort med tillhörande kod. En kvart senare upptäckes att det hade gjorts uttag från bankkortet på 20.000 kronor. Där slutar spåren efter bedragarna.

Polisen sökte i närområdet efter misstänkta gärningspersoner, dock utan resultat. Den här typen av bedrägerier har förekommit på flera håll i landet, men i polisregion Öst är detta hittills det enda fallet.

Polisen vill nu varna för detta och vädjar till anhöriga samt personer som möter äldre i sitt arbete att berätta om den här typen av bedrägerier för att öka kunskapen hos äldre.

Relaterade artiklar

Back to top button