NorrköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Misstänkt farligt föremål i centrala Norrköping

På lördagseftermiddagen hittades ett misstänkt farligt föremål i en fastighet på Gamla Rådstugugatan i centrala Norrköping. Polisen fick larmet vid 15.10-tiden och är på plats tillsammans med räddningstjänst och ambulans. Enligt uppgifter till NkpgNews ska föremålet ha hittats i ett garage. Polisen har tagit bilder på föremålet som har skickats till nationella bombskyddet för analys. Vad för typ av föremål det handlar om är i skrivande stund inte känt.Under insatsen är Gamla Rådstugugatan avstängd mellan Nya Rådstugugatan och Trädgårdsgatan. Inga boende har behövt evakuerats.
En fjärrstyrd robot skickades in i garaget för att undersöka och ta hand om föremålet.
Uppdatering Klockan 19 anlände nationella bombskyddet till platsen och kort därefter körde bombteknikerna in med bombrobot i det aktuella garaget. Vid 20-tiden hade föremålet konstaterats vara ofarligt och man kunde blåsa faran över.Polisen utredde först ärendet som olaga hot mot grupp. Efter en närmare undersökning av föremålet så kommer brottsutredningen att avslutas då det inte längre finns anledning att misstänka brott, skriver polisen på sin hemsida.

Relaterade artiklar

Back to top button