14.4 C
Norrköping
tisdag, april 20, 2021

Misstänkt farligt föremål i centrala Norrköping

På lördagseftermiddagen hittades ett misstänkt farligt föremål i en fastighet på Gamla Rådstugugatan i centrala Norrköping.  Polisen fick larmet vid 15.10-tiden och är på plats tillsammans med räddningstjänst och ambulans. Enligt uppgifter till NkpgNews ska föremålet ha hittats i ett garage. Polisen har tagit bilder på föremålet som har skickats till nationella bombskyddet för analys. Vad för typ av föremål det handlar om är i skrivande stund inte känt. Under insatsen är Gamla Rådstugugatan avstängd mellan Nya Rådstugugatan och Trädgårdsgatan. Inga boende har behövt evakuerats.
En fjärrstyrd robot skickades in i garaget för att undersöka och ta hand om föremålet.
Uppdatering Klockan 19 anlände nationella bombskyddet till platsen och kort därefter körde bombteknikerna in med bombrobot i det aktuella garaget. Vid 20-tiden hade föremålet konstaterats vara ofarligt och man kunde blåsa faran över. Polisen utredde först ärendet som olaga hot mot grupp. Efter en närmare undersökning av föremålet så kommer brottsutredningen att avslutas då det inte längre finns anledning att misstänka brott, skriver polisen på sin hemsida.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

På tisdagseftermiddagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis om utsläpp av gas på en tankstation...
Under söndagen har räddningstjänsten arbetat med ett utsläpp i Motala ström i Norrköping.  Larmet inkom...
Strax före klockan 18 larmades räddningstjänst, ambulans och polis om en befarad brand på...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
klar himmel
14.4 ° C
15 °
14 °
33 %
4.6kmh
0 %
tis
14 °
ons
12 °
tor
4 °
fre
7 °
lör
6 °