NorrköpingNyheterÖstergötland

Kraftig brand på importfirma

Det var strax efter klockan tolv på fredagen som larm inkom om brand på Fjärilsgatan i Norrköping. 

En brand hade utbrutit på ett företag. Enligt larmet var det en fullt utvecklad brand med synliga lågor och när brandmännen anlände till platsen syntes tjock svart rök från byggnaden. I byggnaden finns bland annat en större mängd batterier till elfordon som man inte vill ska börja brinna. Ingen person har kommit till skada.

Rökpelaren från branden syntes från stora delar av stan.
FOTO: LÄSARBILD

Enheter från Centrum, Kvillinge, Krokek och Linköping deltar i släckningsarbetet och även flygplatsens brandbilar ryckte ut. Vid 13.30-tiden meddelade räddningstjänsten att plåtkonstruktionen började att ge vika. En grävmaskin har begärts till platsen för att få bort tak och väggar.

FOTO: LÄSARBILD

Uppdatering
Klockan 14.30 uppgav räddningstjänsten att branden var under kontroll och att grävmaskinen aldrig behövde användas.

Hur branden startat är inte känt.

Relaterade artiklar

Back to top button