-6 C
Norrköping
torsdag, januari 28, 2021

Utställning: Två år med Linköping News

Nyhetssajterna Norrköping News och Linköping News var aktiva i drygt två år innan nedläggningen i januari 2019. I helgen visas Andreas Schanders utställning, Två år med Linköping News, på Studio Rutan i Linköping. Sajterna lanserades i början av 2017 och besöken sköt i höjden ganska omgående. Trots det så blev det svårt att hitta ekonomisk bärighet och när finansiären beslutade sig för att sluta skjuta till pengar så lades sajterna ner. Fyra reportrar jobbade med nyhetssajterna, två i Norrköping och två i Linköping, varav Andreas Schander var en av dom. – Jag visste att News var ett riskprojekt, men efter att ha arbetat på stora mediehus som Corren och Jönköpings-Posten så var det spännande att jobba med enbart digital journalistik, berättar Andreas för Lkpg.News. Vi gjorde ett tappert försök, det kan ingen ta ifrån oss. News-sajterna blev snabbt mycket populära och gav alla möjlighet till att ta del av intressanta och viktiga nyheter och samhällsinformation. Bortsett från Sveriges Television och Sveriges Radio så ligger i stort sett alla nyhetssajter bakom betalvägg idag. – Jag är uppriktigt orolig för den demokratiska framtiden när antalet journalister och redaktioner blir allt färre. Alldeles för många kommuner står helt utan journalistisk bevakning vilket är ett oerhört stort demokratiproblem. Man kan kalla det för en sorts journalistisk urbanisering. – Jag hoppas att det kommer nya aktörer som kan driva oberoende journalistik, för demokratin och för den journalistiska mångfaldens skull, avslutar Andreas. Utställningen pågår den 1-2 augusti mellan klockan 11-15. Platsen är Studio RutanStorgatan 40 i Linköping. Alla pengar från eventuell försäljning kommer oavkortat att skänkas till Barncancerfonden.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Polis larmades, under onsdagskvällen, till Exportgatan i Norrköping med anledning av att allmänheten uppmärksammat...
Strax efter midnatt inkom larm om bilbrand på Långdansgatan i Norrköping. Räddningstjänst och polis skickades...
På onsdagskvällen larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en trafikolycka på Moa Martinssons gata...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
snöfall
-6 ° C
-6 °
-6.1 °
93 %
4.1kmh
90 %
tor
-3 °
fre
-4 °
lör
-5 °
sön
-3 °
mån
-4 °