LinköpingNyheterÖstergötland

Påkörd och knivhuggen på Tornby – polisen utreder mordförsök

Vid 11.20-tiden larmades polis och ambulans om en trafikolycka på Gottorpsgatan i Linköping.

En person skulle ha blivit påkörd av en bil vid korsningen till Sunnorpsgatan. När polisen kom på plats och började utreda olyckan framkom uppgifter som tydde på att ett brott kunde ha begåtts, skriver polisen på sin hemsida. Enligt ännu obekräftade uppgifter till SVT Nyheter Öst ska föraren av den bil som körde på personen, efter olyckan ha knivhuggit den påkörda personen.

Den skadade personen, en man i 45-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhus. Enligt uppgifter från ambulanspersonalen befaras han vara allvarligt skadad, skriver SVT Nyheter Öst.

Polisens tekniker säkrar spår på platsen.
FOTO: NIKLAS LUKS

Polisen spärrade av ett område vid den aktuella korsningen och arbetar nu med att säkra spår på platsen samt att hålla förhör med vittnen. Bilen som misstänks ha varit inblandad i trafikolyckan har anträffats och tagits i beslag.

Strax efter klockan 16 kunde polisen gripa den misstänkta föraren. Gripandet skedde i södra delen av Örebro län och den misstänkta gärningsmannen, en man i 25-årsåldern, kommer att föras till polisstationen i Linköping där han kommer att förhöras. Sedan kommer åklagare att bestämma om han ska anhållas eller inte.

Händelsen utreds som försök till mord.

Via
Lkpg.News

Relaterade artiklar

Back to top button