-3.9 C
Norrköping
fredag, mars 5, 2021

Påkörd och knivhuggen på Tornby – polisen utreder mordförsök

Vid 11.20-tiden larmades polis och ambulans om en trafikolycka på Gottorpsgatan i Linköping. En person skulle ha blivit påkörd av en bil vid korsningen till Sunnorpsgatan. När polisen kom på plats och började utreda olyckan framkom uppgifter som tydde på att ett brott kunde ha begåtts, skriver polisen på sin hemsida. Enligt ännu obekräftade uppgifter till SVT Nyheter Öst ska föraren av den bil som körde på personen, efter olyckan ha knivhuggit den påkörda personen. Den skadade personen, en man i 45-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhus. Enligt uppgifter från ambulanspersonalen befaras han vara allvarligt skadad, skriver SVT Nyheter Öst.
Polisens tekniker säkrar spår på platsen.
FOTO: NIKLAS LUKS
Polisen spärrade av ett område vid den aktuella korsningen och arbetar nu med att säkra spår på platsen samt att hålla förhör med vittnen. Bilen som misstänks ha varit inblandad i trafikolyckan har anträffats och tagits i beslag. Strax efter klockan 16 kunde polisen gripa den misstänkta föraren. Gripandet skedde i södra delen av Örebro län och den misstänkta gärningsmannen, en man i 25-årsåldern, kommer att föras till polisstationen i Linköping där han kommer att förhöras. Sedan kommer åklagare att bestämma om han ska anhållas eller inte. Händelsen utreds som försök till mord.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

På torsdagskvällen larmades polis och ambulans till Vidablick i Norrköping. Polisen uppger att det...
Strax efter klockan 18 larmades polisen om ett personrån på Hantverkaregatan i Norrköping. En kvinna...
Polisen Region öst har inlett en förundersökning gällande människorov samt synnerligen grov misshandel efter att...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
klar himmel
-3.9 ° C
-1 °
-5 °
74 %
0.5kmh
5 %
lör
5 °
sön
2 °
mån
2 °
tis
3 °
ons
3 °