NorrköpingNyheterÖstergötland

Kraftig rökutveckling vid brand i flerfamiljshus

Det var vid 20.30-tiden på onsdagskvällen som larm inkom om brand i ett flerfamiljshus på S:t Persgatan i Norrköping. Personen som larmade såg svart rök välla ut från taket.

Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till platsen. Med hjälp av stegbilar tog sig rökdykarna upp till taket och påbörjade släckningsarbetet. Branden ska ha börjat i en lägenhet längst upp och sedan spridit sig till vinden. Några uppgifter om personskador finns inte.

Under släckningsarbetet är en del av S:t Persgatan och Butgatan avstängd för trafik. Boende i centrala Norrköping kan känna röklukten från branden.

Brandmän från station centrum, Kvillinge, Krokek och Linköping deltar i släckningsarbetet. Insatsen beräknas pågå till ettiden. De boende kommer troligtvis kunna återvända till sina lägenheter innan midnatt, skriver räddningstjänsten på sin hemsida. Undantaget är lägenheten där det har brunnit.

Polisen utreder branden som allmänfarlig vårdslöshet.

Uppdatering
Polisens tekniker har konstaterat att branden har startat utanför en lägenhet på en uteplats högst upp i huset. Vad som har orsakat branden har ännu inte kunnat fastställas. Prover har tagits som ska skickats på analys. Rubriceringen allmänfarlig vårdslöshet kvarstår.

Relaterade artiklar

Back to top button