NorrköpingNyheterÖstergötland

Anlagd brand på café i city

Det var strax före klockan fyra som räddningstjänst och polis larmades till Spiralen i Norrköping.

Larmet inkom som ett automatiskt brandlarm. Vid framkomst möttes brandmännen av en fullt utvecklad brand i Brödernas Kafé. Sprinklersystemet hade gått igång och förhindrat en fullskalig brand. Räddningstjänsten vädrade ur lokalerna och kontrollerade så att branden inte spridit sig. Ett saneringsföretag är på plats för att sanera rök- och vattenskador.

Polisen misstänker att branden var anlagd. Någon eller några tros ha slagit sönder en ruta och startat en brand, berättar Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl hos polisen i region Öst för NkpgNews. Ärendet utreds som försök till mordbrand.

Polisen vill gärna komma i kontakt med personer som kan ha sett något som kan sättas i samband med branden. Har du sett något misstänkt? Ring 114 14.

Relaterade artiklar

Back to top button