KulturNorrköpingNyheterÖstergötland

Kostnadsfria guidningar i Norrköping i sommar

I sommar kommer alla guidningar som sker i Norrköpings kommuns egen regi att vara kostnadsfria.

Priset för en guidning är normalt sett 85 kronor för vuxna och 40 kronor för barn, men under juli och augusti kommer de att vara kostnadsfria. Anledningen är den annorlunda situationen i år då ovanligt många kommer att tillbringa sin semester på hemmaplan, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

– Framför allt gör vi det här för alla de Norrköpingsbor som i sommar kommer att ha semester hemma, men självklart kommer även besökare utifrån att kunna dra nytta av detta. Vi vill vara med och bidra till positiva upplevelser i vår egen stad, som både är otroligt vacker och har mycket att berätta om, säger Louise Flygt, kommunikationsdirektör.

I enlighet med de rekommendationer som råder i samband med covid-19 kommer det maximala antalet deltagare på guidningarna vara 15 personer. I år är det därför extra viktigt med förbokning antingen via webben eller kontaktcentret.

Mer information om guidningarna finns på Norrköpings kommuns hemsida.

Relaterade artiklar

Back to top button