6 C
Norrköping
måndag, april 12, 2021

Stulna nödsändare bärgades ur Ljura bäck

På måndagseftermiddagen bärgades tre stulna nödsändare ur Ljura bäck i Norrköping som legat och stört radiotrafiken på nödfrekvenserna för flyg och sjöfart. Sedan signalerna upptäcktes har Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral samverkat med flera myndigheter för att lokalisera nödbojarna. Bland annat har Kustbevakningsflyget varit uppe och pejlat. Med hjälp av en handburen radiopejl kunde till slut personal från Norrköpings flygplats hitta den exakta positionen. Vid några båtar i utloppet till Bråviken från Ljura bäck låg nödbojarna i vattnet. Bojarna, som misstänks ha stulits från något fartyg, bärgades av räddningstjänstens dykare och överlämnades sedan till polisen som nu utreder ärendet. Hur ärendet kommer att rubriceras är i skrivande stund inte känt.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Vid halv tre-tiden på måndagsnatten larmades räddningstjänsten till Kofferdigatan i Norrköping. En inringare såg hur...

Båt brann i hamnen

På måndagsförmiddagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis om båtbrand vid Hamnbron i Norrköping. Larmet...
På fredagen höll kommunen pressträff om Norrköpings flygplats framtid. Sedan mars 2019, när BMI gick...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
molnigt
6 ° C
6 °
6 °
70 %
6.7kmh
75 %
mån
6 °
tis
6 °
ons
7 °
tor
10 °
fre
12 °