NorrköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Stulna nödsändare bärgades ur Ljura bäck

På måndagseftermiddagen bärgades tre stulna nödsändare ur Ljura bäck i Norrköping som legat och stört radiotrafiken på nödfrekvenserna för flyg och sjöfart.

Sedan signalerna upptäcktes har Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral samverkat med flera myndigheter för att lokalisera nödbojarna. Bland annat har Kustbevakningsflyget varit uppe och pejlat. Med hjälp av en handburen radiopejl kunde till slut personal från Norrköpings flygplats hitta den exakta positionen. Vid några båtar i utloppet till Bråviken från Ljura bäck låg nödbojarna i vattnet.

Bojarna, som misstänks ha stulits från något fartyg, bärgades av räddningstjänstens dykare och överlämnades sedan till polisen som nu utreder ärendet. Hur ärendet kommer att rubriceras är i skrivande stund inte känt.

Relaterade artiklar

Back to top button