NorrköpingNyheterÖstergötland

Larm om drunkning i Ensjön – räddningsfordon kunde inte komma fram

Det var strax efter klockan 20 på onsdagskvällen som larm inkom till SOS om misstänkt drunkning i Ensjön i Norrköping.En båt sågs ligga uppochner i sjön ungefär 150 meter från bryggorna vid Grönviksbadet.Räddningstjänst och ambulans skickades till platsen och vid framkomst hade några av badgästerna parkerat så illa så att räddningsfordonen inte kunde ta sig hela vägen fram. Brandmännen tvingades springa ner till badet och få bilägarna att flytta undan sina bilar.Väl på plats sjösattes en räddningsbåt med dykare som tog sig ut till den uppochnervända båten för att undersöka den. Man sökte också av området med hjälp av drönare. Snart kom uppgifter om att det var ungdomar hade lekt med båten och sedan lämnat den. Båten vändes på rätt köl och bogserades in till land.

Relaterade artiklar

Back to top button