-3.3 C
Norrköping
måndag, mars 8, 2021

Man anhållen misstänkt för grovt brott med brandfarliga och explosiva varor

En 28-årig man har anhållits på sannolika skäl misstänkt för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor i Norrköping. Mannen greps idag, men har varit anhållen i sin frånvaro misstänkt för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Husrannsakan har genomförts på flera platser i Norrköping tillsammans med nationella bombskyddet. – Efter utredning kan personen kopplas till flera brott och därför har denna insats nu genomförts. I nuläget kan vi inte gå in närmare på brottsplatser och brottstider. Nu fortsätter utredningen och vi kommer att lämna mer information när det är möjligt, säger kammaråklagare Karin Sandén. Mannen ska i flera år ha jobbat på en sprängfirma med tillgång till stora mängder sprängmedel, rapporterar P4 Östergötland. Tidigare i år avslöjade radion också att mannen utreddes av polis och åklagare misstänkt för att ha försett kriminella med sprängmedel.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

På lördagseftermiddagen hittades ett misstänkt farligt föremål i en fastighet på Gamla Rådstugugatan i...
Strax efter klockan 23 på måndagskvällen larmades polisen om ett misstänkt farligt föremål i...
Det var klockan 06.14 på onsdagsmorgonen som SOS Alarm fick samtal om en kraftig...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
mulet
-3.3 ° C
-3 °
-3.9 °
59 %
2.1kmh
100 %
tis
2 °
ons
0 °
tor
3 °
fre
6 °
lör
2 °