NorrköpingNotiserNyheterÖstergötland

Man anhållen misstänkt för grovt brott med brandfarliga och explosiva varor

En 28-årig man har anhållits på sannolika skäl misstänkt för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor i Norrköping.Mannen greps idag, men har varit anhållen i sin frånvaro misstänkt för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Husrannsakan har genomförts på flera platser i Norrköping tillsammans med nationella bombskyddet.– Efter utredning kan personen kopplas till flera brott och därför har denna insats nu genomförts. I nuläget kan vi inte gå in närmare på brottsplatser och brottstider. Nu fortsätter utredningen och vi kommer att lämna mer information när det är möjligt, säger kammaråklagare Karin Sandén.Mannen ska i flera år ha jobbat på en sprängfirma med tillgång till stora mängder sprängmedel, rapporterar P4 Östergötland. Tidigare i år avslöjade radion också att mannen utreddes av polis och åklagare misstänkt för att ha försett kriminella med sprängmedel.

Relaterade artiklar

Back to top button