-0.4 C
Norrköping
fredag, maj 7, 2021

Extra stor risk för viltolyckor

Under maj månad och en bit in i juni ökar risken för att krocka med vilt, skriver polisen i ett pressmeddelande på måndagen.När älg och rådjur väntar nya ungar stöter de bort fjolårskalven som då måste klara sig på egen hand. Det innebär att de rör sig mer och över större områden. Det är framförallt i gryning och skymning som djuren är som mest aktiva. Dessutom skapar sig rådjurens bockar nya revir.– Utöver fjolårskalvarnas ökade rörelser ser vi också hur rådjurens bockar under den här tiden skapar nya revir. Det sammantaget innebär det här ökade risken att krocka med både älg och rådjur, säger Tommy Åkerberg, viltsamordnare i polisområde Jönköping.
FOTO: NKPG.NEWS
Om olyckan är framme och du har krockat med vildsvin, älg, varg, järv, lodjur, björn, kronhjort, dovhjort, rådjur, utter, mufflonfår och örn så måste det rapporteras till polisen. Platsen för sammanstötningen måste också markeras.Läs mer om viltolyckor och hur man ska agera vid en olycka på Nationella viltolycksrådets hemsida.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

På lördagskvällen inträffade en viltolycka på E4 mellan Norrköping och Linköping.Strax efter trafikplats Melby,...
Natten mot måndagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis om en viltolycka på E22 mellan...
Nu gör SMHI det lättare att förstå vilka problem vädret kan ställa till med....

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
lätt molnighet
-0.4 ° C
0 °
-1 °
93 %
0.5kmh
20 %
fre
9 °
lör
13 °
sön
13 °
mån
24 °
tis
17 °