-2 C
Norrköping
tisdag, oktober 20, 2020

Polis slog till mot flera adresser i Norrköping

-

Som ett led i polisens arbete med att bekämpa den organiserade brottsligheten inom ramen för det man döpt till Operation Rimfrost slog man under morgonen till mot flera adresser i Norrköping.

Den första november skedde en sprängning på en parkeringsplats i ett bostadsområde i Landvetter. Ingen person skadades vid händelsen, men ett flertal bilar fattade eld. Fallet har kopplingar till olika delar av landet. Tidigare i år frihetsberövades ett antal personer med kopplingar till södra Sverige, som sitter häktade misstänkta för bland annat försök till mord och grov allmänfarlig ödeläggelse.

– Nu har förundersökningen tagit ytterligare ett steg framåt. Under förmiddagen genomförde vi tillsammans med kollegor i region Syd och Öst en gemensam insats med ett flertal husrannsakningar på olika adresser i Norrköping och dess närområde samt på en adress i närheten av Helsingborg, säger Urban Svahn, utredningsledare grova brott, utredningssektionen region Väst, i ett pressmeddelande.

Enligt SVT Öst så har flera personer gripits men i övrigt är polisen tystlåten då man just nu är i inledningsskedet av denna insats.

– Detta har från början varit ett exempel på kriminalitet som inte har några geografiska gränser. Genom Rimfrost utvecklar vi vårt arbete och kan jobba mer effektivt mellan olika polisregioner. Det kan bli aktuellt med ytterligare gripande och husrannsakningar i det fortsatta förundersökningsarbetet, säger Tobias Bergkvist enhetschef för den regionala utredningsenheten, region Väst i samma pressutskick.

Ärendet är en del av polisens nationella särskilda händelse Rimfrost, som riktar sig mot den brottslighet där kriminella konflikter bedrivs med skjutvapen och explosivämnen som vapen. Dagens insats är beslutad av Åklagarmyndigheten i Göteborg.

Händer det något där du är? Tipsa oss!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Vid 15.40-tiden på torsdagseftermiddagen fick SOS Alarm samtal om en misstänkt explosion vid Mirum...
På onsdagskvällen fick SOS Alarm samtal om kraftiga smällar på Gamla Rådstugugatan i centrala...
Unden natten mot onsdag har ett flertal inbott skett i, och omkring Norrköping.  Det börjades...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
växlande molnighet
-2 ° C
-2 °
-2 °
92 %
0.7kmh
45 %
tis
8 °
ons
13 °
tor
14 °
fre
10 °
lör
7 °