12.5 C
Norrköping
torsdag, februari 25, 2021

Misstänkt farligt föremål hittat – stora avspärrningar

På fredagskvällen upprättades avspärrningar kring en fastighet på Bäckgatan i Norrköping. Orsaken är att ett misstänkt farligt föremål hittats. Nationella bomskyddet har kallats till adressen, rapporterar P4 Östergötland. Vad det är för föremål är i skrivande stund inte känt. Enligt uppgift ska det ligga utomhus. En del av Bäckgatan och Vrinnevigatan spärrades av och vid 23-tiden utökades avspärrningarna ytterligare. Boende på ett antal adresser i området evakuerades och en skollokal i närheten öppnades upp för de som fått lämna sina hem.
Bombrobot på väg för att undersöka föremålet. FOTO: NIKLAS LUKS
Vid halv ett-tiden anlände bombskyddet. Bombteknikerna arbetade på platsen med hund och bombrobot. Polisen vill inte säga vad det är för typ av föremål, men efter några timmar konstaterades det ofarligt, rapporterar SVT Nyheter Öst. Räddningstjänst och ambulans fanns på plats i beredskap under insatsen.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Natten mot söndagen larmades räddningstjänst och polis om bilbrand på Bäraregatan i Norrköping. Larmet inkom...
Strax före klockan 18 larmades räddningsenheter till en trafikolycka på Söderleden i Norrköping. I höjd...
Vid 14-tiden larmades räddningstjänst, ambulans och polis om en brand på Pressaregatan i Norrköping. Personen...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
lätt molnighet
12.5 ° C
13 °
12 °
71 %
6.2kmh
20 %
tor
12 °
fre
9 °
lör
7 °
sön
8 °
mån
8 °