NorrköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Strömavbrott och många larm om träd över vägar

Det har blåst kraftigt i Norrköping med omnejd under torsdagseftermiddagen och kvällen. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för mycket hårda vindbyar.
På Wilhelm Wibergs gata i Klockaretorpet blockerades vägen av ett träd.
FOTO: LÄSARBILD
Räddningstjänst och väghållare har fått rycka ut på många larm om nedblåsta träd på såväl stora som små vägar. Vid 17.40-tiden larmades räddningstjänsten till Ingelstadrondellen där en bod hade blåst ner och lagt sig på vägen. På E4 har träd blåst ner på flera ställen mellan Strömsfors och Norrköping Södra.Vid 17.40-tiden larmades räddningstjänsten till Hallberga där ett plåttak höll på att släppa från en villa. På Nya Rådstugugatan hade en byggnadsställning släppt. Strax före klockan 19 inkom larm om ett träd som håller på att falla över ett boningshus vid Stora Sidus.
Vid rallybanan på Himmelstalund har en bod blåst runt och lagt sig på taket.
FOTO: LÄSARBILD
De kraftiga vindarna har också medfört strömavbrott på flera platser i kommunen. Enligt Eon saknade över 1200 abonnenter ström vid 19-tiden. Med anledning av väderläget och teknikernas säkerhet kan det dröja längre än vanligt innan reparationsarbetet kan påbörjas.Trafikanter uppmanas att ta det försiktigt på vägarna.
Träd över kontaktledning stoppar tågen

Relaterade artiklar

Back to top button