NorrköpingNotiserÖstergötland

Pappan till avlidna flickan död i häktet

Den pappa som suttit häktad misstänkt för grovt vållande till sin treåriga dotters död har avlidit i häktet under helgen. Detta berättar flera medier idag, måndag. Dödsorsaken är ännu inte fastställd vid lunchtid på måndagen men man misstänker inget brott i samband med dödsfallet och dödsorsaken är okänd, men det finns inget som tyder på självmord enligt ett pressmeddelande från Åklagarkammaren.  Anhöriga är underrättade om dödsfallet.Både polisen och kriminalvården ska nu utreda händelsen. “Hela den här utredningen är naturligtvis oerhört tragisk. Det här är också en tragedi i den stora tragedin”, säger chefsåklagare Torsten Angervåg till Radio Östergötland.Häktet har i enlighet med Kriminalvårdens rutiner initierat en utredning för att klargöra vad som hänt. Därutöver så svarar polisen även för att göra en, så kallad,  dödsfallsutredning. Den avlidne kommer därför att undersökas av rättsläkare.Förundersökningen fortsätter mot den kvinna som fortfarande är misstänkt för delaktighet i brottet och som är häktad i målet.
Man och kvinna anhållna efter treårings död

Relaterade artiklar

Back to top button