En till sjukhus efter skottlossning – polisen utreder mordförsök

FOTO: NIKLAS LUKS

På söndagskvällen larmades polis och ambulans om att en person hade blivit skjuten i Hageby i Norrköping.

Larmet inkom till polisen klockan 21.39. När patrullerna kom på plats hittades en man i 20-årsåldern med en skottskada i överkoppen. Han fördes med ambulans till sjukhus. Skadeläget är oklart, men han var vaken och talbar vid anträffandet, skriver polisen på sin hemsida.

Ett område mellan Ravingatan och Vrinneviskogen har spärrats av i väntan på kriminalteknisk undersökning och dörrknackning pågår i området. Polisen utreder ärendet som försök till mord. Någon misstänkt för brottet finns i skrivande stund inte.

Polisen skriver på sin hemsida att de vill gärna komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser eller som kan lämna andra upplysningar om ärendet.