7.2 C
Norrköping
måndag, april 12, 2021

Antalet bränder i Norrköping fortsätter minska

Räddningstjänsten Östra Götaland har sammanställt sina utryckningar för 2019. Statistiken visar att antalet bränder för femte året i rad fortsätter att minska. Särskilt bostadsbränder, men också bränder i skog och mark, fordon och övriga bränder utomhus har minskat. – Att antalet bostadsbränder minskar är sannolikt en effekt av vårt arbete med hembesök, som vi har hållit på med sedan 2016, säger Ulf Lago, förbundsdirektör i ett pressmeddelande. Under 2019 ringde räddningstjänsten på hos omkring 7500 hushåll för att prata med boende om vilket brandskydd man bör ha hemma. Något som inte syns i statistiken är de sprängningar, eller hot om sprängningar, som inträffade under året. – Om det var något tillfälligt eller något som vi kommer att få se mer av i vardagen, återstår att se, säger Ulf Lago, men tillägger att den typen av händelser sedan några år finns med i den framtidsanalys som vi gjort och som ligger till grund för vägen framåt. Andra olyckstyper som minskat totalt sett är onödiga automatiska brandlarm och trafikolyckor. Totalt ryckte Räddningstjänsten Östra Götaland ut 4950 gånger under 2019 i Linköping, Norrköping, Söderköping, Valdemarsvik och Åtvidaberg. Vilket kan jämföras med 5160 utryckningar föregående år.
BILD: RÄDDNINGSTJÄNSTEN ÖSTRA GÖTALAND
Mer statistik hittar du på Räddningstjänsten Östra Götalands hemsida.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

På söndagskvällen larmades räddningstjänst och ambulans till en singelolycka på Eksundsvägen utanför Norrköping. Larmet inkom...
Natten mot söndagen larmades polis och ambulans till City gross parkering på Ingelsta i...
På lördagskvällen inträffade en viltolycka på E4 mellan Norrköping och Linköping. Strax efter trafikplats Melby,...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
molnigt
7.2 ° C
7.8 °
7 °
61 %
6.7kmh
75 %
mån
6 °
tis
5 °
ons
7 °
tor
10 °
fre
12 °