Misstänkt rattfylla kraschade i rondell

FOTO: NIKLAS LUKS

Det var vid 19.20-tiden som räddningstjänst, ambulans och polis larmades om en singelolycka i Beckershovsrondellen i Norrköping.

En bilist hade kört rakt in i rondellen och kraschat in i räcket. Bilen blev stående illa till och behövde bärgas från platsen. Föraren, en kvinna i 40-årsåldern, behövde inte medfölja ambulansen. Hon misstänks för grovt rattfylleri och fick följa med till polisstationen där hon kommer att få sova ruset av sig. Ett vittne som misstänkte att föraren var berusad tog hand om bilnyckeln i väntan på polis.

Under räddnings- och saneringsarbetet var det stopp in i rondellen från Riksvägen och ut ur rondellen mot Finspångsvägen. För lastbilar som var för höga för viadukten var det stopp i väntan på att bilen bärgats.