2.6 C
Norrköping
fredag, maj 7, 2021

Ännu ett pris till Norrköping

Norrköping har vunnit en rad olika prestigefulla priser för sin byggnadskonst och sin stadsmiljö. Speciellt utmärkande i Sverige och även internationellt sett, är Norrköpings industrilandskap sina praktfullt bevarade fabriksbyggnader.Nu har också det nybyggda parkeringshuset i kvarteret Vårdtornet erhållit nationell uppmärksamhet genom ett bransch pris.Parkeringshuset Vårdtornet på Garvaregatan vann i mitten av november byggbranschens pris för “Sveriges bästa husfasad”.Hantverksskicklighet av högsta klassVårdtornet på Garvaregatan stod klart för två år sedan och sedan dess har också området kring Yllefabriken och Västgötebacken växt fram.Motiveringen till priset Årets fasad i kategorin nybyggnation lyder:“Norrköpings industrilandskap karakteriseras av stora äldre fabriksbyggnader med detaljrikt murade och pustade och fasader. Med det nyuppförda parkeringshuset i kvarteret Vårdtornet i Norrköpings centrum har staden fått ett nytt tillskott i den historiskt viktiga miljön. Samtidigt sätter staden ny standard för den här typen av byggnader. Gestaltningen ansluter väl till den befintliga byggnationen och präglas av stort mod där man nått ett fantastiskt resultat genom hantverksskicklighet och noggrannhet av högsta klass. Vi vill poängtera de innovativt utformade tegelfasaderna vars mönstring och tegelpelare ställt stora krav på precision och hantverksutförande”.Vårdtornets fastighetsägare är Magnentus Parkering AB, byggherre är Norrköping Parkering, fasadentreprenören heter Åby Fasad, arkitektjobbet stod Utopia Arkitekter för och Totalentreprenör var SEFAB.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

På fredagsnatten larmades räddningstjänst, ambulans och polis om lägenhetsbrand på Garvaregatan i Norrköping.Larmet inkom...
Klockan 18.41 larmades polis räddningstjänst och ambulans till en trafikolycka på Garvaregatan i Norrköping.En...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
molnigt
2.6 ° C
3 °
2 °
81 %
3.1kmh
75 %
tor
3 °
fre
9 °
lör
13 °
sön
13 °
mån
24 °