NyheterÖstergötlandValdemarsvik

Valdemarsvik: Frätande vätska läckte från lastbilssläp i Gusum

Det var vid 12.15-tiden som larm inkom till SOS om läckage från en lastbil med släp vid Nordic Brass i Gusum.

Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till platsen. Det läckte natriumhydroxidlösning från en behållare på 600 liter. En person hade kommit i kontakt med det frätande ämnet. Den drabbade sanerades på plats och behövde inte följa med ambulansen till sjukhus.

Kemdykare från Norrköping kallades till platsen och vid 13.20-tiden meddelades att läckan var stoppad. Man sanerade sedan platsen och lämnade över ärendet till miljö och hälsa. Hur mycket som läckt ut är inte känt.

Polisen utreder ärendet som en arbetsplatsolycka och kommer att utreda om någon har brustit i sitt arbetsmiljöansvar.

Relaterade artiklar

Back to top button