-3.9 C
Norrköping
måndag, mars 8, 2021

Linköping: Micko blir ny civilminister

På tisdagen utsåg statsminister Stefan Löfven två nya ministrar i en liten regeringsombildning på förmiddagen. Till ny civilminister valde statsministern Lena Micko. Hon efterträder Ardalan Shekarabi som i sin tur utsågs till socialförsäkringsminister efter Annika strandhäll som lämnar regeringen. Lena Micko har en gedigen politisk erfarenhet med många år som kommunalråd i Linköping och som ordförande i Sveriges kommuner och landsting, SKL. Erfarenheterna från båda uppdragen kommer väl till pass nu när hon som civilminister har kommuner och landsting i sin ”ministerportfölj. Lena har bland många andra politiska uppdrag även suttit en längre tid i det tunga och mäktiga socialdemokratiska partiets verkställande utskott.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Det var vid 15.30-tiden på tisdagseftermiddagen som larm inkom om två trafikolyckor nära varandra...
Det var klockan 01.14 natten mot söndagen som en polispatrull hittade en skadad man på...
Idag föll domen mot Daniel Nyqvist som erkänt dubbelmordet på Åsgatan i Linköping 2004.  Han...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
klar himmel
-3.9 ° C
-3 °
-6 °
63 %
3.6kmh
0 %
mån
2 °
tis
4 °
ons
-2 °
tor
4 °
fre
5 °