LinköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Linköping: Micko blir ny civilminister

På tisdagen utsåg statsminister Stefan Löfven två nya ministrar i en liten regeringsombildning på förmiddagen.Till ny civilminister valde statsministern Lena Micko. Hon efterträder Ardalan Shekarabi som i sin tur utsågs till socialförsäkringsminister efter Annika strandhäll som lämnar regeringen. Lena Micko har en gedigen politisk erfarenhet med många år som kommunalråd i Linköping och som ordförande i Sveriges kommuner och landsting, SKL.Erfarenheterna från båda uppdragen kommer väl till pass nu när hon som civilminister har kommuner och landsting i sin ”ministerportfölj. Lena har bland många andra politiska uppdrag även suttit en längre tid i det tunga och mäktiga socialdemokratiska partiets verkställande utskott.
Via
Lkpg.News

Relaterade artiklar

Back to top button