-3.9 C
Norrköping
måndag, mars 8, 2021

Klart för Norrköping Light Festival 2019

Idag meddelade Norrköpings kommun att det blir en ljusfestival i Norrköping även i år. Det blir den femte festivalen och under vinterns mörkaste månader kommer en rad ljusinstallationer att lysa upp vintermörkret för boende och besökare i Norrköping. En nyhet är att festivalen arrangeras helt i regi av Norrköpings kommun tillsammans med det lokala näringslivet och lokala kreatörer. I år är tanken att lyfta fram den talang och teknik som finns i kommunen och Norrköping kommer därmed att prydas enbart av lokala installationer under årets Light Festival. Konstverken kommer att presenteras längre fram under hösten.
FOTO: NIKLAS LUKS
– Det känns väldigt spännande att detta i år blir vår alldeles egen ljusfestival som får lysa upp för både Norrköpingsbor och besökare i vintermörkret, och projektgruppen är i full gång med det förberedande arbetet. Något vi har med oss är det stora intresset för både ljusruset och de guidade turerna, så det hoppas vi kunna fortsätta med även i vinter, säger Maria Olofsson, evenemangskoordinator, Norrköpings kommun. Norrköping Light Festival planeras att invigas den 29 november och kommer att visas till och med den 31 januari. Källa: Norrköpings kommun

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

På söndagseftermiddagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en trafikolycka på E22 i höjd...
Vid 12.40-tiden larmades räddningstjänst och polis om bilbrand på E4 norr om Norrköping. I höjd...
Vid 20.30-tiden på lördagskvällen larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en villabrand på Sportvägen...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
klar himmel
-3.9 ° C
-3 °
-6 °
63 %
3.6kmh
0 %
mån
2 °
tis
4 °
ons
-2 °
tor
4 °
fre
5 °