NyheterÖstergötlandStörningar & SamhällsnyheterValdemarsvik

Valdemarsvik: Hot mot skolor och förskolor

Under onsdagen mottog Valdemarsviks kommun ett hot riktat mot skolor och förskolor i kommunen.

På grund av hotet kommer samtliga skolenheter i Valdemarsviks kommun att hållas stängda imorgon torsdag den 19 september, skriver kommunen på sin hemsida. Det finns en vag tidsram angiven i brevet ”nästa vecka”. Vidare skriver kommunen att man genom att hålla enheterna stängda under torsdagen kan få mer tid till att säkra tryggheten på förskolorna och skolorna. Bland annat genom väktarnärvaro på enheterna.

Under kvällen arbetar kommunen med att informera alla vårdnadshavare genom skolans kommunikationskanaler. Information går också ut till alla medarbetare inom skola/förskola, samt till all personal inom kommunen.

Hotet är polisanmält.

Läs mer på Valdemarsviks kommuns hemsida.

Relaterade artiklar

Back to top button