LinköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Linköping: Misstänkt farligt föremål på Universitetsområdet

Strax före lunchtid på torsdagen fick polisen i Linköping larm om att ett föremål hittats på Universitetsområdet.Föremålet hade anträffats i anslutning till Linköpings universitet. Eftersom det inte gick att utesluta att föremålet kunde vara farligt så spärrades området av. Föremålet i fråga hade blinkande dioder som hänger som ut från en brevlåda.Strax efter klockan 14 kunde polisen öppna brevlådan med utstickande dioder. Det visade sig att innehållet var helt ofarligt och att det var ett större antal dioder som använts i samband med festligheter på universitetsområdet.Anledningen till att ärendet kunde lösas så snabbt var att en person kontaktade polisen efter att ha läst om beskrivningen av föremålet i media, skriver polisen på sin hemsida. Han berättade att han slängt dioderna i vad han trodde var en papperskorg. Det finns ingen misstanke om brott.Nationella bombskyddet var på väg till platsen för att undersöka föremålet, men kunde vända innan framkomst.
Via
Lkpg.News

Relaterade artiklar

Back to top button