5 C
Norrköping
fredag, februari 26, 2021

Norrköping: Vindsbrand på Östgötateatern

Det var vid 04.20-tiden på torsdagsmorgonen som räddningstjänsten larmades om röklukt på Slottsgatan i Norrköping. Kort efter larmet kom uppgifter om att rök sågs utomhus. Vid framkomst upptäcktes att röken kom från vinden på Östgötateatern och snart slog lågor upp genom taket. Brandmännen reste stege för att komma åt branden och begärde förstärkning från fler stationer. Vid sextiden var brandmän från station centrum, Kvillinge, Krokek och Linköping involverade i släckningsarbetet och branden var då ännu inte under kontroll. Polis och ambulans fanns också på plats. Räddningstjänsten varnar för kraftig rökutveckling över Norrköping. Upplever man obehag ska man stänga dörrar, fönster och ventilation. Exakt hur branden startat är inte klarlagt men mycket tyder på att det kan ha varit ett blixtnedslag som orsakat eldsvådan. Vid 23.30-tiden såg boende i närheten hur blixten slog ner i teatern. Följ rapporteringen om branden på P4 Östergötland och/eller SVT Nyheter Öst.
FOTO: LÄSARBILD
Ställningar byggs som skydd vid delen av byggnaden som brunnit.
Uppdatering Vid tio-tiden var branden helt under kontroll. Brandmännen arbetade då med att söka efter glödbränder. En mobilkran har rekvirerats till platsen för att eventuellt lyfta bort delar från taket. Man kommer också att bygga ställningar som skydd mot Teatergatan.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Det var strax efter klockan 18 som larm inkom om brand på Slottsgatan i...
Strax efter klockan 17 larmades räddningsjtänst, ambulans och polis om lägenhetsbrand på Bråddgatan i...
Strax efter klockan 19 larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en trafikolycka på Tunnbindaregatan...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
mulet
5 ° C
5 °
5 °
81 %
10.3kmh
90 %
fre
9 °
lör
7 °
sön
9 °
mån
8 °
tis
1 °