LinköpingNorrköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Bombhot mot SVT via mejl

På onsdagskvällen fick polisen i Östergötland på kort tid ta emot två samtal om misstänkt farliga föremål.Det var SVT som fått motta hot mot sina redaktioner i Norrköping och Linköping via e-post och slagit larm. Klockan 20.24 kom första larmet till polisen. En väska med en en bomb skulle ha placerats vid entrén till SVT:s lokaler på Västgötegatan i Norrköping. Klockan 20.38 kom nästa samtal. En ryggsäck skulle då ha placerats utanför entrén till på Apotekaregatan.Polis skickades till de båda platserna och spärrade av. Patrullerna sökte i och omkring fastigheterna, men något misstänkt föremål kunde inte hittas. Räddningstjänst och ambulans fanns i beredskap. Ärendena utreds som olaga hot.Under tiden som insatserna pågick var redaktionerna utrymda, skriver SVT Nyheter Öst. Utrymningen påverkade inte sändningsverksamheten.

Relaterade artiklar

Back to top button