-4 C
Norrköping
fredag, mars 5, 2021

Bombhot mot SVT via mejl

På onsdagskvällen fick polisen i Östergötland på kort tid ta emot två samtal om misstänkt farliga föremål. Det var SVT som fått motta hot mot sina redaktioner i Norrköping och Linköping via e-post och slagit larm. Klockan 20.24 kom första larmet till polisen. En väska med en en bomb skulle ha placerats vid entrén till SVT:s lokaler på Västgötegatan i Norrköping. Klockan 20.38 kom nästa samtal. En ryggsäck skulle då ha placerats utanför entrén till på Apotekaregatan. Polis skickades till de båda platserna och spärrade av. Patrullerna sökte i och omkring fastigheterna, men något misstänkt föremål kunde inte hittas. Räddningstjänst och ambulans fanns i beredskap. Ärendena utreds som olaga hot. Under tiden som insatserna pågick var redaktionerna utrymda, skriver SVT Nyheter Öst. Utrymningen påverkade inte sändningsverksamheten.

Händer det något där du är? Har du bilder eller tips? Hör av dig!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, YouTube eller Instagram. Eller klicka här för att se alla sätt att följa oss på.

RELATERADE ARTIKLAR

Under fredagsförmiddagen larmades polisen till Hultdalsskolan i Åby utanför Norrköping. Detta med anledning av...
På lördagseftermiddagen hittades ett misstänkt farligt föremål i en fastighet på Gamla Rådstugugatan i...
Under tidiga söndagskvällen larmades flera polispatruller till Bråddgatan i Norrköping. Polisen fick larmet strax före...

VÄDRET I NORRKÖPING

Norrköping
klar himmel
-4 ° C
-3 °
-5 °
80 %
3.1kmh
1 %
fre
3 °
lör
4 °
sön
3 °
mån
1 °
tis
3 °