NorrköpingNyheterÖstergötlandStörningar & Samhällsnyheter

Norrköping: Flygolycka på Kungsängen

Det var strax före klockan 18 på söndagen som en flygolycka inträffade på Norrköpings flygplats.

Ett amfibieflygplan hade gjort en buklandning. Av okänd anledning hade inte landningshjulen fällts ut. Två personer befann sig ombord och båda ska ha klarat sig oskadda ur olyckan. Landningsbanan stängdes av och flygplatsens egen räddningstjänst ryckte fram för att kontrollera så att inget läckage uppstått och att det inte blivit några skador på banan. Under tiden som insatsen pågick fick man hålla kvar ett charterflyg på marken.

Polis kallades till platsen för att prata med de inblandade och Sjö- och flygräddningscentralen upprättade en så kallad efterhandsrapport som kommer att skickas till Haverikommissionen och Transportstyrelsen för eventuell vidare utredning.

Relaterade artiklar

Back to top button