LinköpingNorrköpingNyheterÖstergötland

Misstänkt för hot mot universitet släppt på fri fot

På söndagen beslutade åklagare att häva anhållandet av den man som misstänks för hot mot Linköpings universitet.Mannen, som suttit anhållen sedan i fredags, är dock fortfarande misstänkt för grovt olaga hot samt otillåten affischering och förundersökningen fortsätter.– Förhör har hållits med den misstänkte personen, husrannsakan har genomförts i hans bostad och på andra platser där han antogs ha vistats. Ett vapenliknande föremål togs i beslag, säger chefsåklagare Eva Nemec Nordh vid Åklagarkammaren i Linköping. Efter polisens undersökning konstaterades att det inte rör sig om ett riktigt vapen. Det påträffades heller inget som tyder på att den misstänkte har tillgång till, eller har försökt att anskaffa vapen eller annat material för att utföra ett attentat.Av förhören med den misstänkte framgår att syftet med affischerna och filmerna varit att marknadsföra sin egenproducerade musik på Spotify och andra media. Den misstänktes dator och andra föremål är tagna i beslag, förhör är hållna och filmer är säkrade, berättar åklagaren.
Norrköping: Universitetet utrymt efter hot

Relaterade artiklar

Back to top button